T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KUMLUCA - Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu

DİLİMİZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

"SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR"

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Proojesi kapsamında Mısra Ezberleme etkinlikerine  yerr verierek,  İl Geneli Video Yarışmasına katılım sağlanmıştır.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayı etkinlikleri olarak Mevlena Celaleddin Rumi'nin Mesnevi'sinden öyküler okundu. Pano çalışması yapıldı. Anlat Bakalım, Bilen Oturur etkinlikleri yapıldı. 

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda "Deyim ve Atasözleri" etkinliklerine yer verildi.

Ock

Dilimiz Zenginlğimizidr Projesi kapsamında okulumuzda Dede  Korkut Hikayeleri okundu. Anahtar kelimerle Anlat Bakalım Etkinliği yapıldı. İl geneli düzenlenen hikâye yarışmasına katılım sağlandı. Okulumuzda dereceye giren hikâyemizle sizi başbaşa bırakıyoruz.

Ara

Dilimiz Zenginliğimizdir Projesi kapsamında ARALIK ayı faaliyeti olarak anahtar üç kelime ile Hikaye anlatma yarışması yapıldı.

Ara

Dilimiz Zenginliğimizdir Projesi Aralık ayı faaliyeti olarak Yunus Emre Şiir OKumaları yapıldı. Sınıflar arası en iyi cümle/afiş yarışması düzenlendi. Oklumuzda ilk dereceye giren afiş/cümle 8B sınıfından Ecenisa ŞAKAR oldu.

 

Yunus Emre Sözlüğünden üç kelime belirlenerek hikaye okuma yarışması düzenlendi. Öğrencilerimiz od, taht ve baht sözcülerini anahtar kelime olarak kullandılar. Hikâye okuma yarışmasında birinci seçilen eser ve okuyucu 8A dan çıktı.

Ara

Bakanlığımız  "Dilimizin Zenginler Projesii" ile ilgili okulumuzda komisyon kurularak tanıtım ve etkinlikler başlamıştır.